torek, 29. april 2014

Best of: Accessories

Letos se vse vrti okoli velikih in barvnih statement verižic, prav tako pa tudi uhančkov. Poleg tega lahko velikokrat namesto verižice k stajlingu kombiniramo tudi zapestnice in uro. Ker sem tudi sama ne dolgo nazaj imela precej težav z iskanjem lepega, a hkrati poceni nakita, sem se odločila, da vam predstavim nekaj slovenskih spletnih trgovin, kjer so take verižice, uhani in zapestnice nekaj običajnega.

Prva spletna trgovina, kjer lahko vsaka z lahkoto najde nekaj zase je Bling Bling Modni nakit. Tukaj najdeš vse: zapestnice, verižice, prstančke, uhane, ure, torbice in še in še. Imajo zelooooooo veliko izbire, cene pa so več kot čudovite! 

(vir: https://www.facebook.com/blingbling.si)

klikni TUKAJ, da prideš do njihove FB strani;)


Druga taka spletna trgovinica je Super Lepa. Tukaj lahko najdeš najbolj prisrčne ure za pomlad/poletje, pa tudi uhane, ki imajo smešno nizko ceno. Le 5,90€ za par uhanov, ki izgledajo TOP!

(vir: https://www.facebook.com/SuperLepa)

klikni TUKAJ za dostop do njihove FB strani:)
Tretja spletna trgovinica na mojem seznamu najljubših pa je Fashionshop.si. Imajo ogroooomno izbiro torbic, ki so trenutno najbolj IN! Poleg tega imajo veliko nakita, ki je MUST HAVE letošnje pomladi in poletja. 

(vir: https://www.facebook.com/fashionshop.si)

klikni TUKAJ za njihovo FB stran :)

p.s. Predlagam ti, da vztrajno čekiraš njihove FB strani, ker imajo ogromno nagradnih iger s prečudovitimi nagradami ;) 

lovies, KatjaSpanka

četrtek, 24. april 2014

Ste že poskusile?

Kot večina punc, sem tudi jaz že velikokrat poskusila kakšno doma pripravljeno masko za lase, obraz, telo, itd. Ker vem, da so učinkovite (po njih sem dejansko videla izboljšanje), jih danes nekaj delim z vami. Upam, da vam pridejo prav :)


MASKE ZA OBRAZ

  • za suho kožo 1: potrebuješ OLIVNO OLJE in MED; v posodico daj enako količino medu in olivnega olja (jaz dam približno polovico jedilne žlice medu in približno enako količino olivnega olja), zmešaj in vmasiraj v obraz. Prekrij cel obraz, še posebej pa tiste dele, ki so ekstra suhi. Masko pusti na obrazu do 30min, nato pa speri obraz le z toplo vodo.
  • za suho kožo 2potrebuješ 1 JAJCE in OLIVNO OLJE; razžvrkljaj eno celo jajce v posodici in ga nanesi na obraz. Ko se jajce popolnoma posuši na koži (malo zateguje, ampak se splača potrpeti za lepo kožo:)), ga pusti delovati še 10min. Nato si obraz dobro umij s hladno vodo, za konec pa nanesi na kožo le nekaj kapljic(!!) mandljevega ali olivnega olja.
  • za mastno in kombinirano kožo 1: potrebuješ MED in LIMONIN SOK; nekaj čajnih žličk medu razredči nad paro in primešaj eno jedilno žlico limoninega soka. Vse skupaj malo premešaj, da se shladi, nato pa masko nanesi na obraz in pusti delovati 10-15min. Obraz si nato dobro umij z veliko hladne vode.
  • za problematično kožo: potrebuješ 1 BANANO; ta maska je preprosta - ko poješ 1 banano, olupka nikar ne vrzi stran, saj ima le-ta zelo učinkovito rešitev za kožo. Z notranjo stranjo olupka podrgni po celem obrazu (ki mora biti brez ličil), pusti delovati 10min, nato pa speri z mlačno vodo.

MASKE ZA LASE

  • za suhe lase: potrebuješ MED in OLIVNO OLJE (lahko tudi kokosovo); 3 žlice olivnega olja in pol skodelice medu zmešaj skupaj, da dobiš gosto mešanico. Najbolj učinkovito masko lahko naneseš kot barvo za lase - s čopičem, če pa le-tega nimaš doma, lahko kar s prsti. Nato si na glavi naredi "turban" kot če bi imela mokre lase in pusti masko delovati vsaj 30min, potem pa jo speri z izbranim šamponom. To masko naredi 1x na teden, saj daje lasem izjemen lesk.
  • za obnovitev las: potrebuješ 1 RUMENJAK, OLIVNO OLJE in LIMONIN SOK; zmešaj 1 rumenjak, žlico olivnega olja in žlico limoninega soka ter mešanico nanesi na lase. Pusti delovati 45-60min, nato pa speri z izbranim šamponom.
  • za obnovo konic: potrebuješ 1 JAJCE; v posodici razžvrkljaj 1 jajce in ga nanesi predvsem na konice las. Pusti delovati vsaj 15min, nato pa dobro speri z mlačno vodo, po potrebi tudi s šamponom.
  • to ni maska, ampak bolj nasvet: ko si pereš lase, poskusi pri zadnjem spiranju uporabiti bolj hladno vodo. To bo pripomoglo k temu, da se las "zapre" predvsem na koncu, izgled las pa bo veliko lepši, ko bodo enkrat suhi. 

MASKE ZA TELO

  • piling za telo: potrebuješ OLIVNO OLJE in SLADKOR/SOL; v posodici zmešaj 3 žlice olivnega olja ter 5 žličk soli/sladkorja (sol bo bolj učinkovita, ker je bolj "groba"), nato pa zmes vtri v kožo s krožnimi gibi in pusti delovati 5-10min. Stuširaj se s toplo vodo in dobro odstrani masko. Za zaključek lahko uporabiš tudi malo šampona za telo, da se olje res izpere. Ta maska bo kožo naredila bolj mehko in prožno.
  • piling za ustnice: potrebuješ OLIVNO OLJE in SLADKOR; zmešaj približno 1 žličko sladkorja in 2 žlički olivnega olja. Nanesi na ustnice, počakaj 10min in speri z toplo vodo. Osuši ustnice z brisačko in čez nanesi vazelin.

lovies, KatjaSpanka

torek, 22. april 2014

NAGRADNA IGRA

Kot obljubljeno se je nagradna igra začela danes, podarila pa bom 3 Infinity bele zapestnice. :)))


Vse kar moraš storiti za sodelovanje v nagradni igri je:

1. Všečkaj mojo stran na fb Beauty by KatjaSpanka
2. Deli objavo na svoj zid (nagradna igra)
3. Pod objavo na moji strani zapiši, da sodeluješ

Nagradna igra se zaključi konec tega meseca, sodelujete pa lahko vsi, tudi fantje (darilo za punco mogoče;))

lovies, KatjaSpanka

ponedeljek, 21. april 2014

Wish-list

Real Techniques brushes: 

 

MAC lipsticks

Rebel

Russian Red


Saint Germaine
Creme d'Nude
Myth             

BH Cosmetics: Eyes on the 60's, Galaxy Chic, Take me to Brazil, Party Girl, Day and Night (paletke senčil)


BH Cosmetics paletka korektorjev, paletka blush-ev in paletka za senčenje obraza


Anastasia Beverly Hills Contour Kit & Pomade(eyebrows)


KIKO bronzer & powder


Curling Iron(s)



petek, 18. april 2014

Malibu, San Francisco and Hollywood

Moja prva ocena make-up izdelkov bo ocena treh čudovitih paletk senčk znamke BH Cosmetics. Naročila sem jih sicer že nekaj časa nazaj, a so bile do zdaj le "okrasek" na moji makeup polički :) Ker se je že zdavnaj začela pomlad, v paletkah pa so poleg naravnih tonov tudi zelo žive barve, sem se odločila, da jih končno začnem uporabljati.

Naj omenim, da imajo vse tri paletke 16 senčk in 4 blushe oz. highlighterje/bronzerje. So izjemno pigmentirani in se jih da preprosto nadgrajevati z dodatnimi nanosi za še bolj izrazito barvo.



p.s. I'm a sucker for a packaging! Paletke so me najprej pritegnile zaradi embalaže, potem pa sem malo pobrskala na Youtubu kako so z njimi zadovoljne svetovne makeup gurujke in prav vse so jih pohvalile! Dilemo sem imela tudi pri izbiri. Ker so vse tri iz kolekcije California, enostavno nisem mogla izbrati samo ene. :( Torej, ni mi preostalo nič drugega, kot da si naročim vse 3! :D



1. Bh Malibu 
Ima bolj svetle in poletne barve, med drugim rumeno, 3 odtenke turkizne barve, zeleno, vmes pa so še bolj naravni toni- rjava, zlata, bež, champagne barva, itd. V tej paletki je blush roza in rdečkasto-rjavega odtenka. Poleg tega ima tudi en svetleč ter en zelo svetel rjavobež odtenek osvetljevalca. 





 2. San Francisco
V tej paletki so bolj pastelne barve, pa čeprav temnejši odtenki. Vmes je nekaj modrih, vijoličastih, olivno zelena, itd. Senčke so prelepe! Blush, bronzer in osvetljevalec pa so podobni kot pri Malibu paletki. 



3. Hollywood
Ta paletka ima bolj izzivalne barve, za ustvarjanje glamuroznega barvnega make-upa. Zato pa ima naslov Hollywood! :D Ima zelo svetlečo črno, hkrati pa tudi mat črno. Na desni strani so zeleni, vijolični, rumeni in modri odtenki, na levi pa roza, črni in beli. Le ta paletka ima 2 blusha roza barve, enega pa malo bolj rdečerjave barve. 





Dobila sem jih na Licila.si, kjer imajo ogrooooooomno izbiro makeup znamk, ki jih drugje v Sloveniji na žalost (ali srečo;) nimajo. Imajo veganske izdelke, ki niso testirani na živalih, pa tudi naravno kozmetiko. Cene so zelo ugodne, še posebej kadar imajo posebne AKCIJE in ZNIŽANJA. Punce, splača se prečekirat in spremljat njihovo stran! Všečkajte jih tudi na facebooku (licila.si fb), ker imajo nore nagradne igre! :)


lovies, KatjaSpanka

sreda, 16. april 2014

DIY make-up

Kot sem obljubila, je tukaj nekaj DIY make-up trikov. Preveri, če ti kateri pride prav :)

Bronzer 
potrebuješ: kakav v prahu, posodo, cimet, moisturizer, posodico za končni izdelek
V posodo daj kakav, malo cimeta in moisturizer. Vse zmešaj, gostota pa naj bi bila podobna kremi, le da je obarvana. Narejen bronzer nato previdno prestavi v posodico ali stekleničko in že je pripravljen za uporabo. 



Gel eyeliner 
potrebuješ: črn svinčnik za oči, vžigalnik ali vžigalice
Svinčnik za oči drži nad vžigalnikom 2-3 sekunde, nato pa pusti cca 15 sekund, da se ohladi. Testiraj najprej na roki, šele nato nanesi na oči.

Setting spray z vonjem vrtnic
potrebuješ: vrtnice (ali kakšno drugo rožo, ki ti diši), vodo in posodo za kuhanje, Aloe vera gel, stekleničko za končni izdelek
Najprej operi vrtnice in daj cvetne liste v posodo za kuhanje. V posodo daj še vodo, tako da se listi »namakajo«. Dodaj Aloe vera gel (2 žlički) in daj kuhat. Na nizki temperaturi kuhaj 30min z narobe obrnjeno pokrovko. Po 30ih minutah odstavi, vzami liste ven in pusti, da se tekočina ohladi. Nato prelij v izbrano stekleničko, in voila - DIY setting spray je pripravljen!

Podlaga za oči
Če ti po naključju zmanjka primer-ja za oči, potem lahko kot alternativo uporabiš kremni korektor, ki ga nanesi čez celotno veko v majhni količini, ali pa vzemi bel svinčnik za oči in z njim prekrij celotno veko. Čez obe možnosti nanesi senčke, ki bodo zaradi podlage bolj žive in obstojne.

Polnejše ustnice brez operacije :P
Nanesi svojo najljubšo šminko čez celotne ustnice. Potem pa le na SREDINO ustnic dodaj malo svetleče - bele ali zelooo svetle – senčke. Ta bo zaradi svetlobe naredila ustnice bolj polne. 



Nič več razmazane in odtisnjene maskare
Nemalokrat se zgodi, da si oči namažem popolno, potem pa si z maskaro skoraj pokvarim ves make-up. Verjetno se je to zgodilo že vsaki. Rešitev je preprosta – uporabiš lahko navadno kartico ali pa malo trši kos papirja. Pred nanosom maskare ga nasloni ob zgornje trepalnice in na veko, nato pa nanesi maskaro prav do korena trepalnic. Najboljši učinek boš dobila, če si pred tem kartico/papir obrežeš po obliki tvojih oči, tako da se ti bo model popolno prilegal. 



Beach waves/ hitri kodri
Tole ni ravno »make-up« trik, a vseeno. Če nimaš časa za kodranje, ki lahko, po pravici povedano vzame precej časa, je ta trik kot nalašč. Glede na to, kako »velike« kodre želiš, si iz las spleti kito/kite. Če želiš bolj opuščene in ohlapne (»loose«), spleti le eno ali dve kitki, če pa želiš bolj čvrste kodre, jih spleti več. Nato si z vročim likalnikom za lase potegni čez vsako kito posebej, le bolj počasi kot pri ravnanju las. Pusti, da se kite ohladijo in jih nato razpusti. In kodri so tu!

Mat nail top coat 
potrebuješ: PRVA MOŽNOST-brezbarven lak za nohte, sodo bikarbono; DRUGA MOŽNOST-brezbarven lak za nohte, barvni pigment – lahko tudi senčka, ki se ti je zdrobila
Na podlago (kos tršega papirja ali v posodico) vlij malo laka za nohte, nato pa čez posuj sodo bikarbono. Zmešaj z zobotrebcem ali čem podobnim in hitro nanesi s čopičem na nohte. Za barvni mat odtenek naredi isto, le da namesto sode bikarbone v prozoren lak vmešaj barvni pigment oziroma zdrobljeno senčko. Pazi le pri količini uporabljenega prahu (pigment, soda b., senčka), da »nov« lak ne bo pregost.


Lip conditioner

potrebuješ: kokosovo maslo, posodico in škatlico, v katero boš dala končni izdelek (to je lahko kakšna stara škatlica bonbonov, seveda majhna, lahko pa tudi od kakšne kreme, ipd. Pazi le, da jo boš pred uporabo nekako dezinficirala) 
Kokosovo maslo – kaj vse lahko počnemo s tem! V posodico daj toliko masla, kot želiš končnega izdelka in ga segrej do te mere, da postane popolnoma tekoč. Če želiš obarvanega, lahko dodaš barvni pigment ali zdrobljeno senčko, a pazi, da bo le-ta v prahu. Nato zlij mešanico v škatlico, daj v hladilnik, da se ohladi in lip conditioner je pripravljen.

lovies, KatjaSpanka

torek, 15. april 2014

Modni katalog: P&K

Danes objavljam slike, ki smo jih posneli včeraj za modni katalog. Prijatelj je imel namreč na faksu za fotografijo projekt, pri katerem je moral narediti modni katalog. Seveda sva s prijateljico takoj vskočili, ker je bilo to treba posneti takoj. Vsaka je imela 4 stajlinge, za make-up in frizuro pa sem poskrbela jaz. Naj povem, da nikakor nisva fotomodela in zato tudi poze niso nevem kaj :D 
A potrudili sva se po najboljših močeh in upam, da bo prijatelj dobil dobro oceno. :)








Makeup&Hair: KatjaSpanka
Styling: KatjaSpanka, PetjaPlavčak
Photographer: ŽigaŠkerjanec, LukaMihelič
lokacija: Ljubljanski grad

p.s. Kmalu nova objava o DIY make-up trikih:)

lovies, KatjaSpanka