nedelja, 26. oktober 2014

New in - Barcelona

Hola punce!

Danes sem vam želela pokazati, kaj sem kupila v Barceloni :) Gre za dekorativno kozmetiko oziroma ličila, ki sem jih že dalj časa imela na mojem seznamu želja, tokrat pa se mi je ponudila prav lepa priložnost, da nekaj "točk" kar črtam iz seznama. Ker sem približno vedela, kakšne so cene teh izdelkov po svetu sem si še pred odhodom v Španijo izračunala znesek, ki naj bi ga tam zapravila. Ja, bil je precej visok znesek, ampak mi ni žal, ker vem, da bom vse te stvari uporabljala :)

V prvi trgovini s kozmetiko sem kupila vse izdelke znamke SLEEK, NYX, THE BALM, MAYBELLINE in REAL TECHNIQUES. Imela sem srečo, ker so imeli ravno v tem času neko akcijo, kjer dobiš 4 izdelke za ceno treh. Ravno zato, sem se odločila da akcijo izkoristim tudi za vas, drage moje - kupila sem en izdelek, ki se bo pa kmalu pojavil v novi nagradni igri - uganeš, kaj sem izbrala za vas? :)

 

Naslednji dan sem zapravljala v nakupovalni hiši El Corte Ingles, kjer imajo skoraj celotno pritličje namenjeno kozmetiki - RAJ na zemlji! :D Tu sem kupila vse MAC izdelke ter RIMMEL lipgloss, pa tudi primer znamke BENEFIT. Tudi tukaj sem imela precejšno srečo, ker so imeli neko "vikend" akcijo, kjer si ob nakupu ličil dobil določen znesek nakupa povrnjen kar na darilno kartico - tako sem ob nakupu MAC izdelkov dobila kar 20€ na darilni kartici. In kot vsaka, ki je obsedena z make-up izdelki, sem to še kako izkoristila :D
Pa sem kupila primer in Rimmel lipgloss. To "povračanje" denarja na darilno kartico je šlo v nedogled, zato sem jo predala sestri, ki si je za znesek, ki je še ostal na kartici kupila Rimmel Stay matte puder v prahu in Rimmel Sunny bronzer (manjkata na sliki).



Sleek: Storm paletka, Original paletka, Vintage romance paletka, Face form, Contour kit
NYX: senčka - True Taupe, Jumbo pencil - Milk, Soft matte lip cream - Amsterdam
THE BALM: bronzer - Bahama mama
MAYBELLINE: Fit me concealer - odtenek 20
REAL TECHNIQUES: Blush brush
MAC: Fix plus fiksirni sprej, pro longwear korektor - NC20, svinčnik za ustnice - Whirl in Cherry, šminka - 2x Velvet teddy (matte) in Dark side (amplified)
RIMMEL: Apocalipse lip lacquer - Big Bang
BENEFIT: The porefessional primer

Poleg teh izdelkov sem kupila še dve šminki in en lak za nohte v KIKO trgovini ter še en NYX soft matte lipgloss v odtenku Istanbul - za prijateljici ter mamo mojega fanta.

Če bi želele videti kakšen review ali swatch katerega od izdelkov, mi prosim sporočite v komentarjih spodaj ali pa na facebook strani - z veseljem se jih lotim! :)



lovies, KatjaSpanka

petek, 10. oktober 2014

31. oktober

Hej lepotičke!

Ker se nezadržno bliža noč čarovnic in če ste vsaj pol tako navdušene nad tem "praznikom"  kot jaz, vam v tokratni objavi ponujam nekaj idej za noč čarovnic, ki jih lahko ustvarite same doma.

Dama/okostnjak - tale make-up je precej popularen, ker ga ni težko ustvariti in je ravno pravi za vse, ki si ne želite preveč srhljivih mask, še vedno pa bi se rade "našemile" v duhu te noči.



Okostnjak - klasična maska okostnjaka, za katero ne potrebuješ veliko: belo barvo za obraz (ali pa zelo zelo svetel puder) in črno barvico za oči/eyeliner ter črno senčko. Potem potrebuješ le še sliko za navdih oziroma za pomoč, kje na obrazu kaj narisati in voila, make-up je ustvarjen :)



Joker usta - da bi dosegla točno tak izgled, boš potrebovala lateks, ki je namenjen ravno taki in podobnim maskam. Dobiš ga lahko na različnih spletnih straneh, če pa ne želiš preveč zapravljati, pa si podobno zmes lahko pripraviš sama doma - če te zanima kako, preberi recept na koncu objave :)


Pošast - ne vem, kako bi drugače naslovila tole masko :D Si opazila, da ima punca tukaj zaprte oči? TOP! Tudi za tak make-up ne potrebuješ veliko - enako kot pri okostnjaku, dodaj še umetne trepalnice in malo dobrega starega lepila v stiku (da si boš lahko zakrila obrvi in narisala nove malo višje). Make-up vodičev za tako in podobne maske lahko najdeš na youtube kanalih, kjer je dobro razložen postopek. 


Joker - še en "klasičen" make-up za noč čarovnic. Tudi tega ni težko ustvariti, saj velja: Bolj je razmazan in nepopoln, boljši je! Verjetno je tudi najhitreje narejen izmed vseh :D


Recept za doma narejen tekoči lateks:

Potrebovala boš:

- 175ml segretega glicerina
- želatino 
- svojo tekočo podlago, da boš dobila želen odtenek "nove kože" :P

Kako pa dejansko narediš zmes, si oglej na tej povezavi.
In bodi zeloooooo previdna, ko si boš končno maso dajala na svojo kožo, vedno preveri, če je zmes dovolj ohlajena, da se ne opečeš!


p.s. Lažji način, kako narediš lažne opekline ali pa rane je z dobrim starim toaletnim papirjem oziroma robčki in lepilom v stiku - vodiče za ta način prav tako najdeš na youtube kanalih ;)




lovies, KatjaSpanka

sreda, 8. oktober 2014

Najljubše beauty bloggerke



Hej punce!

Tokratna objava je malo drugačna, pa še vseeno se mi zdi dovolj zanimiva, da jo delim z vami :) Rada bi vam predstavila moje najljubše beauty bloggerke  - tako slovenske kot tudi tuje (pa tudi kakšno iz youtube-a :P)


1. Katja Grudnik - punca iz Ljubljane, ki ima neverjeten stil in me vedno znova navduši! Objavlja dnevne outfite, ocene izdelkov in različne manikure/make-up look-e, ki vedno pridejo prav ;) Njeno facebook stran si poglej tukaj.


2. Tina Apostolova - Tini sledi že ogromno punc in ne bi se čudila, če si zanjo slišala že vsaj 1x. Tudi ona ima zares dober stil - enkrat se obleče bolj športno, spet drugič obuje visoke petke in oblekico. Pred kratkim je ustvarila nov modni butik, ki ga lahko poiščeš na facebook strani - FASH boutique. Njeno facebook stran pa si oglej tukaj.


3. Aleksandra Rosič - tudi na njenem blogu in facebook strani najdeš vse stvari, povezane z lepoto, pred kratkim pa je začela še z motivacijskimi objavami za fit postavo :) Všeč so mi tudi njene outfit objave in članki o negi kože. PReveri njeno facebook stran tukaj.


4. Klavdija Vehovec - Klavdija je pred kratkim začela pisati tedenske članke za spletni portal Moia.in, ki imajo seveda modno vsebino. Na svojem blogu objavlja veliko člankov o make-up izdelkih, prav tako pa objavi tudi kakšen outfit (zelooo hud ;). Njeno stran si poglej tukaj.


5. Nicole Guerriero - svetovno znana beauty gurujka in youtuberka. Meni osebno najboljša med vsemi youtuberkami :) Kadarkoli potrebujem kakšen navdih za make-up vedno skočim na njen youtube kanal in pobrskam med videi - vedno se najde kakšen, ki mi popolnoma ustreza. Pri njen mi je všeč tudi to, da ima v svoji make-up zbirki večino drogerijskih izdelkov - saj želi ustvariti makeup look, ki si ga lahko privošči vsaka :) Seveda naredi tudi kakšen video s high-end izdelki, tako lahko vsaka najde nekaj zase. Prečekiraj jo tukaj.


6. Carli Bybel - še ena svetovno znana youtuberka, ki ji sledim že dalj časa. Tudi ona ima ogromno makeup vodičev, ocen izdelkov (drogerijskih in high-end), na svojem blogu pa vedno objavi tudi dnevni outfit, ki so kot iz modne piste ;) Če mi ne verjameš, jo prečekiraj na youtube kanalu tukaj.


Ker pa sem se pred kratkim pridružila skupini na facebooku, kjer se srečujejo slovenske beauty bloggerke, verjamem, da mi bo zelo kmalu postal všeč še kakšen blog in punce, ki jih pišejo. Ko jih najdem, jih delim z vami, da boste tudi ve lahko na tekočem z vseeeeemi stvarmi iz sveta lepote in mode :)))

Do takrat pa vam želim lep in produktiven dan!



lovies, KatjaSpanka

sobota, 4. oktober 2014

1. Nega obraza - Salon Lepote Sijaj

Pozdravljene damice!

Verjetno ste na moji facebook strani zasledile, da sem prejšni teden obiskala nov kozmetični salon v Ljubljani: Salon Lepote Sijaj.



Najprej naj povem nekaj besed o samem salonu. Nahaja se v centru Ljubljane, salon ima svoja parkirna mesta, prav tako pa je povsem dostopen tudi tistim, ki pridejo z mestnim prevozom (v bližini je kar nekaj avtobusnih postajališč). Salon Lepote Sijaj je odprla zelo prijazna in nadvse zagnana lepotička Ingrid Mulec - punca je stara le 20 let in ima opravljeno kozmetično šolo ter pridobljene certifikate za podaljševanje trepalnic in vse ostale storitve, ki jih v svojem salonu izvaja. 


takole te Ingrid pričaka :P

Sama sem se po pogovoru z Ingrid odločila za nego obraza, vse ostalo pa sem prepustila njej. Najprej mi je povsem očistila obraz s čistilno peno, nato pa mi je naredila še kako potreben piling obraza. Na koncu "začetnega" dela nege obraza mi je za nekaj minutk nastavila paro - s tem so se mi odprle vse pore na obrazu. 



Potem je sledilo čiščenje z ultrasonicom. To je naprava, ki iz kože potisne vso umazanijo (ogrce in mozoljčke, ki morda sploh še niso prišli ven) ter očisti še tako zapolnjene pore. Postopek je bil sicer malce boleč, a ker sem bila odločena, da želim lepo in sijočo kožo, sem seveda potrpela - je pa res, da mi je Ingrid morala kar precej očistiti pore. Po končanem postopku z ultrasonicom, je sledilo umirjanje kože z visoko frekvenco. Tudi to je naprava, ki nekako umiri kožo in "osuši" razdražene pore, kjer so bili mozoljčki. 



Ingrid je potem "namešala" moji koži prilagojeno ampulo, ki nahrani in navlaži kožo, nato pa mi je s hladnim kladivcem pospešila postopek vsrkavanja ampule v kožo. Res dober občutek! Na koncu mi je na obraz nanesla še masko, ki prav tako nahrani, pomiri in osveži kožo, na oči pa mi je položila še vatke, namočene v mešanico, ki zmanjša podočnjake. 





Ker sem se potem odpravljala še po opravkih, in vse vemo, da je koža še nekaj časa po taki obrazni negi malce rdečkasta, mi je Ingrid na obraz nanesla mešanico olja za nečisto kožo in obarvanega minerala - skupaj zmešana delujeta kot tekoča podlaga, ki dejansko ne maši por in kožo nahrani, pusti pa se ga lahko na obrazu tudi cel dan. 

Z Ingrid sva se dogovorili, da pridem na nego obraza še nekajkrat, da se moja koža sčisti tudi na dolgi rok. O vsakem obisku bom napisala tudi objavico, tako da boste lahko sledile "moji poti do očiščene kože" :D


Če pa že imate lepo in negovano kožo na obrazu (prave srečnice!!!) pa se lahko v Salonu Lepote Sijaj oglasite tudi na podaljševanju trepalnic, manikuri in pedikuri, depilaciji ali pa na limfni drenaži in anticelulitni masaži ;)

geli zanimivih barv že čakajo na vaše nohtke ;)

velika izbira barv in dodatkov za nohtke :)

limfna drenaža, pripomočki za depilacijo


Ingrid vam z veseljem svetuje in pomaga, zato hitro klikni TUKAJ in na facebooku pritisni en LIKE za njen salon ter jo povprašaj o čemerkoli želiš :)

Ingrid, tebi pa res en velik HVALA, da mi pomagaš priti do lepe in sijoče kože na obrazu! :)))


lovies, KatjaSpanka