petek, 10. oktober 2014

31. oktober

Hej lepotičke!

Ker se nezadržno bliža noč čarovnic in če ste vsaj pol tako navdušene nad tem "praznikom"  kot jaz, vam v tokratni objavi ponujam nekaj idej za noč čarovnic, ki jih lahko ustvarite same doma.

Dama/okostnjak - tale make-up je precej popularen, ker ga ni težko ustvariti in je ravno pravi za vse, ki si ne želite preveč srhljivih mask, še vedno pa bi se rade "našemile" v duhu te noči.



Okostnjak - klasična maska okostnjaka, za katero ne potrebuješ veliko: belo barvo za obraz (ali pa zelo zelo svetel puder) in črno barvico za oči/eyeliner ter črno senčko. Potem potrebuješ le še sliko za navdih oziroma za pomoč, kje na obrazu kaj narisati in voila, make-up je ustvarjen :)



Joker usta - da bi dosegla točno tak izgled, boš potrebovala lateks, ki je namenjen ravno taki in podobnim maskam. Dobiš ga lahko na različnih spletnih straneh, če pa ne želiš preveč zapravljati, pa si podobno zmes lahko pripraviš sama doma - če te zanima kako, preberi recept na koncu objave :)


Pošast - ne vem, kako bi drugače naslovila tole masko :D Si opazila, da ima punca tukaj zaprte oči? TOP! Tudi za tak make-up ne potrebuješ veliko - enako kot pri okostnjaku, dodaj še umetne trepalnice in malo dobrega starega lepila v stiku (da si boš lahko zakrila obrvi in narisala nove malo višje). Make-up vodičev za tako in podobne maske lahko najdeš na youtube kanalih, kjer je dobro razložen postopek. 


Joker - še en "klasičen" make-up za noč čarovnic. Tudi tega ni težko ustvariti, saj velja: Bolj je razmazan in nepopoln, boljši je! Verjetno je tudi najhitreje narejen izmed vseh :D


Recept za doma narejen tekoči lateks:

Potrebovala boš:

- 175ml segretega glicerina
- želatino 
- svojo tekočo podlago, da boš dobila želen odtenek "nove kože" :P

Kako pa dejansko narediš zmes, si oglej na tej povezavi.
In bodi zeloooooo previdna, ko si boš končno maso dajala na svojo kožo, vedno preveri, če je zmes dovolj ohlajena, da se ne opečeš!


p.s. Lažji način, kako narediš lažne opekline ali pa rane je z dobrim starim toaletnim papirjem oziroma robčki in lepilom v stiku - vodiče za ta način prav tako najdeš na youtube kanalih ;)




lovies, KatjaSpanka

2 komentarja: