petek, 17. april 2015

Tečaj ličenja pri Doroteji Premužič

Hola! :)

Kot ste verjetno že opazile, sem velika navdušenka za make-up. S tem se ukvarjam v svojem prostem času, trenutno je to le moj (najljubši) hobi, v prihodnosti pa si želim na tem področju narediti tudi uspešno poslovno kariero. Ker učenja nikoli ni preveč, sem se odločila, da obiščem vsem znano makeup artistko DOROTEJO PREMUŽIČ, ki jo nekateri poznate tudi pod imenom Diamondee. Dogovorili sva se za strokovni tečaj I, saj sem se nekaj tehnik in nanašanja naučila že sama, želela pa sem nadgradnjo. Poleg tečaja sem se odločila tudi za metodo HIGHTLIGHT&CONTOUR, ki jo Doroteja izvaja res odlično, poleg tega pa je bila tudi na seminarju, ki ga je vodil sam kralj te tehnike - Samer Khouzami. 

Sam tečaj je potekal tako, da mi je Doroteja najprej izročila skripto, s katero sva predelali teoretični del tečaja. Notri je bilo zajeto vse, od pripomočkov in materiala, s katerim dela makeup artist (tudi freelancer), do oblik obraza in oči, tipov kože ter značilnih make up look-ov prejšnjih let (1920-1990). Teorijo sva hitro predelali, vmes pa sva se razgovorili še o vsem mogočem, povezanem z make-upom. Tako je, ko skupaj prideta dve navdušenki nad make-upom. :D

skripta s teorijo

Sledil je praktični del. Ker se na tem tečaju naredi dva look-a, sem sabo pripeljala tudi dva modela - Petjo in Saro (še enkrat obema hvala!). Odločila sem se za dnevni make-up, ki pa sva ga z Dorotejo malo popestrili in v bistvu ustvarili nekakšen poročni make-up. Za drugi videz pa sem se odločila narediti večerni make-up, vendar sem že takoj rekla, da ne želim delati smokey eyes, saj to tehniko ličenja že znam. Zato sva se z Dorotejo odločili narediti nekaj drugačnega - cut crease make-up, ki je bil tudi barvo dopolnjen.

Tehniko H&C sva uporabili pri večernem make-upu, saj bi bilo pri dnevnem/poročnem make-upu to malce preveč. 

Praktični del je potekal tako, da je najprej Doroteja naličila model, jaz pa sem zraven opazovala. Potem sva model pofotkali, in moram reči, da je bilo tako v živo, kot tudi na slikah (glej spodaj) videti, kot da bi bil obraz sfotošopiran - ampak ni! Slikali sva brez kakršnihkoli učinkov ter retuširanja slike, dejansko tako dobro izpade make-up izpod njenih rok. Potem smo očistile make-up in na vrsti sem bila jaz. Tokrat je Doroteja opazovala mene, jaz pa sem ličila. Na koncu sva zopet pofotkali model. A katera opazi kakšno razliko? :PPetja, dnevni make-up, MUA: Doroteja PremužičPetja, dnevni make-up, MU: Katja Španja

Sara, večerni make-up, MUA: Doroteja Premužič

Sara, večerni make-up, MU: Katja Španja


Takole je izgledalo vmesno fotkanje :D:

Na koncu sem dobila tudi certifikat, na katerega sem res ponosna. :) Sedaj pa me čaka le še vaja, vaja, vaja.Doroteja, tebi pa še enkrat hvala, vrhunsko organiziran tečaj in vse pohvale za izvedbo. Imela sem se res zakon! :D3 komentarji:

  1. Super izkušnja :)
    In čestitke za dobljeni certifikat :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super. Koliko pa stane ta tečaj?

    OdgovoriIzbriši