sreda, 16. april 2014

DIY make-up

Kot sem obljubila, je tukaj nekaj DIY make-up trikov. Preveri, če ti kateri pride prav :)

Bronzer 
potrebuješ: kakav v prahu, posodo, cimet, moisturizer, posodico za končni izdelek
V posodo daj kakav, malo cimeta in moisturizer. Vse zmešaj, gostota pa naj bi bila podobna kremi, le da je obarvana. Narejen bronzer nato previdno prestavi v posodico ali stekleničko in že je pripravljen za uporabo. 



Gel eyeliner 
potrebuješ: črn svinčnik za oči, vžigalnik ali vžigalice
Svinčnik za oči drži nad vžigalnikom 2-3 sekunde, nato pa pusti cca 15 sekund, da se ohladi. Testiraj najprej na roki, šele nato nanesi na oči.

Setting spray z vonjem vrtnic
potrebuješ: vrtnice (ali kakšno drugo rožo, ki ti diši), vodo in posodo za kuhanje, Aloe vera gel, stekleničko za končni izdelek
Najprej operi vrtnice in daj cvetne liste v posodo za kuhanje. V posodo daj še vodo, tako da se listi »namakajo«. Dodaj Aloe vera gel (2 žlički) in daj kuhat. Na nizki temperaturi kuhaj 30min z narobe obrnjeno pokrovko. Po 30ih minutah odstavi, vzami liste ven in pusti, da se tekočina ohladi. Nato prelij v izbrano stekleničko, in voila - DIY setting spray je pripravljen!

Podlaga za oči
Če ti po naključju zmanjka primer-ja za oči, potem lahko kot alternativo uporabiš kremni korektor, ki ga nanesi čez celotno veko v majhni količini, ali pa vzemi bel svinčnik za oči in z njim prekrij celotno veko. Čez obe možnosti nanesi senčke, ki bodo zaradi podlage bolj žive in obstojne.

Polnejše ustnice brez operacije :P
Nanesi svojo najljubšo šminko čez celotne ustnice. Potem pa le na SREDINO ustnic dodaj malo svetleče - bele ali zelooo svetle – senčke. Ta bo zaradi svetlobe naredila ustnice bolj polne. 



Nič več razmazane in odtisnjene maskare
Nemalokrat se zgodi, da si oči namažem popolno, potem pa si z maskaro skoraj pokvarim ves make-up. Verjetno se je to zgodilo že vsaki. Rešitev je preprosta – uporabiš lahko navadno kartico ali pa malo trši kos papirja. Pred nanosom maskare ga nasloni ob zgornje trepalnice in na veko, nato pa nanesi maskaro prav do korena trepalnic. Najboljši učinek boš dobila, če si pred tem kartico/papir obrežeš po obliki tvojih oči, tako da se ti bo model popolno prilegal. 



Beach waves/ hitri kodri
Tole ni ravno »make-up« trik, a vseeno. Če nimaš časa za kodranje, ki lahko, po pravici povedano vzame precej časa, je ta trik kot nalašč. Glede na to, kako »velike« kodre želiš, si iz las spleti kito/kite. Če želiš bolj opuščene in ohlapne (»loose«), spleti le eno ali dve kitki, če pa želiš bolj čvrste kodre, jih spleti več. Nato si z vročim likalnikom za lase potegni čez vsako kito posebej, le bolj počasi kot pri ravnanju las. Pusti, da se kite ohladijo in jih nato razpusti. In kodri so tu!

Mat nail top coat 
potrebuješ: PRVA MOŽNOST-brezbarven lak za nohte, sodo bikarbono; DRUGA MOŽNOST-brezbarven lak za nohte, barvni pigment – lahko tudi senčka, ki se ti je zdrobila
Na podlago (kos tršega papirja ali v posodico) vlij malo laka za nohte, nato pa čez posuj sodo bikarbono. Zmešaj z zobotrebcem ali čem podobnim in hitro nanesi s čopičem na nohte. Za barvni mat odtenek naredi isto, le da namesto sode bikarbone v prozoren lak vmešaj barvni pigment oziroma zdrobljeno senčko. Pazi le pri količini uporabljenega prahu (pigment, soda b., senčka), da »nov« lak ne bo pregost.


Lip conditioner

potrebuješ: kokosovo maslo, posodico in škatlico, v katero boš dala končni izdelek (to je lahko kakšna stara škatlica bonbonov, seveda majhna, lahko pa tudi od kakšne kreme, ipd. Pazi le, da jo boš pred uporabo nekako dezinficirala) 
Kokosovo maslo – kaj vse lahko počnemo s tem! V posodico daj toliko masla, kot želiš končnega izdelka in ga segrej do te mere, da postane popolnoma tekoč. Če želiš obarvanega, lahko dodaš barvni pigment ali zdrobljeno senčko, a pazi, da bo le-ta v prahu. Nato zlij mešanico v škatlico, daj v hladilnik, da se ohladi in lip conditioner je pripravljen.

lovies, KatjaSpanka

Ni komentarjev:

Objavite komentar