četrtek, 24. april 2014

Ste že poskusile?

Kot večina punc, sem tudi jaz že velikokrat poskusila kakšno doma pripravljeno masko za lase, obraz, telo, itd. Ker vem, da so učinkovite (po njih sem dejansko videla izboljšanje), jih danes nekaj delim z vami. Upam, da vam pridejo prav :)


MASKE ZA OBRAZ

  • za suho kožo 1: potrebuješ OLIVNO OLJE in MED; v posodico daj enako količino medu in olivnega olja (jaz dam približno polovico jedilne žlice medu in približno enako količino olivnega olja), zmešaj in vmasiraj v obraz. Prekrij cel obraz, še posebej pa tiste dele, ki so ekstra suhi. Masko pusti na obrazu do 30min, nato pa speri obraz le z toplo vodo.
  • za suho kožo 2potrebuješ 1 JAJCE in OLIVNO OLJE; razžvrkljaj eno celo jajce v posodici in ga nanesi na obraz. Ko se jajce popolnoma posuši na koži (malo zateguje, ampak se splača potrpeti za lepo kožo:)), ga pusti delovati še 10min. Nato si obraz dobro umij s hladno vodo, za konec pa nanesi na kožo le nekaj kapljic(!!) mandljevega ali olivnega olja.
  • za mastno in kombinirano kožo 1: potrebuješ MED in LIMONIN SOK; nekaj čajnih žličk medu razredči nad paro in primešaj eno jedilno žlico limoninega soka. Vse skupaj malo premešaj, da se shladi, nato pa masko nanesi na obraz in pusti delovati 10-15min. Obraz si nato dobro umij z veliko hladne vode.
  • za problematično kožo: potrebuješ 1 BANANO; ta maska je preprosta - ko poješ 1 banano, olupka nikar ne vrzi stran, saj ima le-ta zelo učinkovito rešitev za kožo. Z notranjo stranjo olupka podrgni po celem obrazu (ki mora biti brez ličil), pusti delovati 10min, nato pa speri z mlačno vodo.

MASKE ZA LASE

  • za suhe lase: potrebuješ MED in OLIVNO OLJE (lahko tudi kokosovo); 3 žlice olivnega olja in pol skodelice medu zmešaj skupaj, da dobiš gosto mešanico. Najbolj učinkovito masko lahko naneseš kot barvo za lase - s čopičem, če pa le-tega nimaš doma, lahko kar s prsti. Nato si na glavi naredi "turban" kot če bi imela mokre lase in pusti masko delovati vsaj 30min, potem pa jo speri z izbranim šamponom. To masko naredi 1x na teden, saj daje lasem izjemen lesk.
  • za obnovitev las: potrebuješ 1 RUMENJAK, OLIVNO OLJE in LIMONIN SOK; zmešaj 1 rumenjak, žlico olivnega olja in žlico limoninega soka ter mešanico nanesi na lase. Pusti delovati 45-60min, nato pa speri z izbranim šamponom.
  • za obnovo konic: potrebuješ 1 JAJCE; v posodici razžvrkljaj 1 jajce in ga nanesi predvsem na konice las. Pusti delovati vsaj 15min, nato pa dobro speri z mlačno vodo, po potrebi tudi s šamponom.
  • to ni maska, ampak bolj nasvet: ko si pereš lase, poskusi pri zadnjem spiranju uporabiti bolj hladno vodo. To bo pripomoglo k temu, da se las "zapre" predvsem na koncu, izgled las pa bo veliko lepši, ko bodo enkrat suhi. 

MASKE ZA TELO

  • piling za telo: potrebuješ OLIVNO OLJE in SLADKOR/SOL; v posodici zmešaj 3 žlice olivnega olja ter 5 žličk soli/sladkorja (sol bo bolj učinkovita, ker je bolj "groba"), nato pa zmes vtri v kožo s krožnimi gibi in pusti delovati 5-10min. Stuširaj se s toplo vodo in dobro odstrani masko. Za zaključek lahko uporabiš tudi malo šampona za telo, da se olje res izpere. Ta maska bo kožo naredila bolj mehko in prožno.
  • piling za ustnice: potrebuješ OLIVNO OLJE in SLADKOR; zmešaj približno 1 žličko sladkorja in 2 žlički olivnega olja. Nanesi na ustnice, počakaj 10min in speri z toplo vodo. Osuši ustnice z brisačko in čez nanesi vazelin.

lovies, KatjaSpanka

Ni komentarjev:

Objavite komentar