petek, 12. september 2014

CHANEL - MAT LUMIERE

Danes pišem o tekoči podlagi, ki sem jo kupila že kakšen mesec nazaj, ampak sem jo želela res dobro testirati in šele nato napisati objavo, da bo ocena zares pristna. Že iz naslova lahko vidiš za kateri produkt gre - to je CHANEL Mat Lumiere.


Moje iskanje "popolne" tekoče podlage traja že od nekdaj. Velikokrat se mi je že zgodilo, da sem za posamezno tekočo podlago mislila, da je to - to. Pa ni bilo. V večini primerov mi je preglavice delala ali dejanska barva tekoče podlage, ali pa podton le-te. In tako sem še vsako do sedaj zamenjala za novo. Preden dejansko kupim tekočo podlago, prej vedno pregledam youtube ocene izdelkov in priporočila ter ocene drugih blogerk. Tokrat pa sem enostavno odšla v drogerijo (Muller) in eno od tamkajšnjih punc prosila za pomoč. 

Imela sem 4 "zahteve" glede tekoče podlage:
1. Barva se mora popolno ujemati.
2. Imam mastno kožo, zato sem želela nekaj, po čemer se ne bi svetila (sicer pa vedno uporabim fiksirni puder v prahu).
3. Tekoča podlaga NIKAKOR ne sme oksidirati tako, da bom izgledala oranžna.
4. Prekrivnost mora biti polna.

In tako se je začelo najino iskanje popolne podlage - sprobali sva skoraj vse "drogerijske" znamke, od L'oreala, MaxFactorja, pa vse do Revlona in Maybelline znamke. Ker mi pri nobeni od teh znamk nisva mogli najti popolnega ujemanja barve, sem ji rekla, da cena ni tako zelo pomembna - pa sva šli do poličke z Lancome znamko in tudi tam ni bilo prave podlage. Potem pa me je prevzela druga punca (mogoče sem bila preveč zahtevna?! :S), ki mi je očistila obraz ter na levo stran obraza nanesla CHANEL Pro Lumiere, na desno pa CHANEL Mat Lumiere. Razlika v finišu je bila precej očitna, zato mi je na mojo kožo predlagala mat finiš.


Naj povem, da me je barva, ki mi jo je izbrala, najprej kar malo šokirala. Bila je namreč zelooo!!! svetla. Ampak sem si rekla, da punca že ve kaj dela in se prepustila njenim rokam. In sedaj sem ji zelo hvaležna, ker sem končno našla barvo, ki se popolno ujema. Izbrali sva odtenek 30 CENDRE, ki je baje najbolj popularen oziroma najbolj izbran odtenek v Sloveniji pri tej tekoči podlagi.

Po približno enomesečnem nošenju te podlage lahko rečem, da ta izdelek definitivno ima vse, kar sem iskala - barva se popolno ujema, finiš je mat in ostane mat kar nekaj ur (5-6, potem pa si samo po T-coni zmatiram s fiksirnim pudrom v prahu), ne oksidira v oranžni odtenek, prekrivnost pa je srednje-polna. Moram pa reči, da je cena za 30ml izdelka okrog 45€. Porabi se ga precej malo, za polno prekrivnost porabim približno 2 pumpici in pol (polovička gre na tiste predele, ki rabijo malo več prekrivnosti). 

Tekoča podlaga mi je zares všeč, ne vem pa, kako se bom odločila, ko mi jo zmanjka - cena je precej visoka, je pa res, da sem končno našla pravo barvo! Razmišljala sem tudi že o mešanju dveh odtenkov enakega izdelka, da bi dobila popolno ujemanje pri drugih znamkah, ampak o tem bomo govorile v kakšni drugi objavi ;)


Tej tekoči podlagi dajem oceno 9/10 in še to samo zaradi višje cene. 





lovies, KatjaSpanka

2 komentarja:

  1. živjo, redno berem tvoj blog in moram rečt da sem več kot navdušena! :) ko pa sem prebrala ta post, sem se zamislila in odločila, da ti mogoče lahko pomagam tudi jaz..
    sem popolna amaterka v make up svetu, ampak vem da je nakup tekoče podlage lahko prava nadloga.. tudi jaz sem imela veliko težav pri nakupih saj mi nikoli nobena ni ustrezala, saj so vedno na meni izgledale nekoliko oranžkaste ali pa se mi je koža hitro zmastila in od podlage ni bilo nič... no pred kratkim, pa sem v mullerju opazila da catrice prodaja novo foundation! sama sem bila nekoliko skeptična, saj vem da to ni ne vem kakšen brand, sem tudi že poskusila njihov puder in je na meni zgledal oranžkasto... kupila sem liquid foundation photo finish in s produktom sem ZEEEELOOO zadovoljna, saj se kompletno prilega moji koži, jo ne masti in je tudi zelo obstojen, pa še drag ni;)
    prilagam ti link da si ga ogledaš, sama imam (zelo) svetlo polt in sem izbrala odtenek 010 sand beige in je res SUPER

    http://www.catrice.eu/sl/izdelki/obraz/podlaga/podrobnosti/product/photo-finish-18h-liquid-foundation-010.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živjo! Uh hvala ti za tale predlog, bom definitivno preverila - sem sicer že imela nek drug tekoči puder od Catrice pa je enako izpadel oranžkasto - bom preverila pri temu, kakšni so kaj odtenki :) Če ne, sem se pa sprijaznila da bom pač morala mešati 2 odtenka med sabo in je to to. Hvala ti za predlog in obisk bloga! Lep dan ti želim še naprej***

      Izbriši