četrtek, 22. maj 2014

Senčenje in osvetljevanje obraza

Se kdaj sprašuješ, kako imajo lahko nekatere tako izražene lične kosti in pomanjšan nos, brez plastične operacije? To je zato, ker se ličijo s tehniko senčenja in osvetljevanja obraza. To je tehnika, pri kateri se igraš s svetlobo in senco ter s tem oblikuješ svoj obraz. S pomočjo "contouring in highlighting" tehnike lahko definiraš ličnice, čeljustno kost, lahko pa si pomanjšaš nos ali pa ustvariš polnejše ustnice.

Kar temnimo, optično zmanjšamo, s svetlenjem obraza pa poudarimo določene predele, naredimo nekaj več svežine ter ustvarimo spočit videz. Kot sem že rekla, temnimo izrazite predele, to so lične in čeljustne kosti, podbradek, sence in čelo tik ob lasni liniji, po želji pa tudi nos (ob strani).


S čim je najbolje senčiti je odvisno od posameznice, za začetnice pa sama predlagam kremne in tekoče izdelke. To so lahko korektorji ali tekoče podlage, ki so 2-3 odtenke temnejši od tvojega naravnega tona. Tistim, ki so bolj vešče uporabe čopičev, pa predlagam uporabo izdelkov v kamnu oziroma prahu. Pri tem imam sama eno pravilo, in sicer, da je izdelek za senčenje (bronzer) mat in ima hladen podton, saj le tako lahko izpade bolj naravno in ne oranžno ter svetlikajoče. 

Katere čopiče je najbolje uporabiti pri tej tehniki?
Sama uporabljam čopič za rdečilo, ki je pristrižen po diagonali. Zelo dober za senčenje ličnic pa je tudi čopič znamke NARS. Pri tej tehniki je ključnega pomena zabrisovanje linij, zato grem sama vedno čez še z enim čopičem, to je čopič za puder v kamnu. Za senčenje nosa se ponavadi uporablja manjši čopič. Pri uporabi kremnih/tekočih izdelkov je to kar čopič za korektor, linije pa lahko zabrišeš kar s prsti. Pri izdelkih iz kamna ali praha pa je najbolje uporabiti "fluffy" čopič, ki je tak kot za zabrisovanje linij pri očeh.
S svetlenjem obraza izpostavimo dele obraza, ki jih doseže tudi naravna svetloba. Korektor oziroma puder naj bo v tem primeru 2-3 odtenke svetlejši od tvoje naravne polti. Če želiš malo bolj glamurozen videz, dodaj rahlo svetlikajoč osvetljevalec na sam vrh ličnic in tik pod obrvi. Nikoli ne osvetli tistih delov obraza, kjer imaš nepravilnosti, sak bodo s tem prisle le še bolj do izraza. Z navadnim, torej nesvetlečim osvetljevalcem, svetli vrh ličnice, po sredini nosa ter sprednji del čela.
Podobne čopiče lahko najdeš na Licila.si ali pa na MojaDrogerija.
Če boš vztrajna in boš našla izdelke, ki ti odgovarjajo, potem imaš vse možnosti, da ustvariš vsem znani Kim Kardashian videz. :)))



lovies, KatjaSpanka

Ni komentarjev:

Objavite komentar