sreda, 4. junij 2014

Eyebrows 101

Verjetno je vsaka že vsaj enkrat slišala, da so obrvi ogledalo obraza, zato sama tega ne bom preveč poudarjala, pa čeprav je zelo pomembno, če želimo imeti zares lep in urejen videz. Za tole objavico me je prosila Ana, zato sem še danes pohitela z njo, saj sem bila ravno danes pri Sari na oblikovanju obrvi. In moram vam povedat, punca zares ZNA! Ogromno punc poznam, ki so hodile v salone na oblikovanje obrvi in plačale tudi po 15/20€ samo za puljenje obrvi. No, ko pa so izvedele za Saro, se v te salone niso več vračale, ker so profesionalno oblikovanje obrvi dobile pri njej za veliiiko nižjo ceno. 

tole so moje :)

No, da ne bom predolga, tukaj je le nekaj slikic, ki jih Sara naredi prej in potem, ko oblikuje obrvi, da se izboljšanje še toliko bolj vidi.



Če katero zanima in potrebuje Sarin kontakt, naj mi napiše v zs na facebooku ali pa na e-mail TUKAJ.


Če pa si katera želi sama doma oblikovati obrvi kar se da najbolje, pa ji še vedno ni povsem jasno kakšna so "pravila igre", pa sem pripravila mini-vodič.

Kaj potrebuješ? Dobro pinceto, čopič za urejanje obrvi in trepalnic (lahko tudi čopič stare maskare, vendar pazi, da bo res dobro očiščen), škarjice, svoje obrvi in veliiiko potrpljenja :D

Kako?
1. Najprej si poglej tole sliko in populi obrvi tako, kot kaže. S tem boš dosegla najboljši učinek, saj je to najbolj naravna oblika, ki je pri vsakemu drugačna, prav zaradi položaja oči in nosa. 


Torej, točko A poravnaj s svojo nosnico, točka B bo najvišji del obrvi - lok in točko C poravnaj v liniji z nosnico ter zunanjim kotičkom očesa.

In naprej?

2. Najprej s čopičem vse dlakice usmeri v smeri njihove rasti. Nato vzemi škarjice in jih ustrezno pristrizi tako, da nobena ne bo "gledala" čez naravno obliko obrvi. Pazi, da jih ne pristrižeš preveč:)

3. Potem pa vzemi barvico za obrvi ali pa mat rjavo senčko primernega odtenka ter čopič in doriši obrvi tam, kjer so bolj redke. Predlagam ti, da to tehniko dorisovanja malo povadiš, saj lahko hitro izpade zelo umetno in "too much". Prav tako je najbolje, če pustiš obrvi na notranji strani malo bolj svetle oziroma manj dorisanje, proti koncu pa vedno bolj definirane, tako boš ustvari videz zelooo lepih, negovanih obrvi.

4. Na koncu s čopičem ali pa s prstom pod obrv nanesi malo korektorja, po eni strani zato, da zakriješ rdečico zaradi puljenja, po drugi strani pa zato, ker bodo s korektorjem obrvi prišle še bolj do izraza. Korektor lahko dodaš tudi na zgornjo linijo, da popraviš vse "napakice"

5. Na koncu si sama rada še enkrat s čopičem za obrvi in trepalnice potegnem čez obrvi, zato da se dorisana barva bolj zlije z dlakicami.





lovies, KatjaSpanka

1 komentar:

  1. koliko pa stanejo obrvi pri njej, in kakšno metodo uporablja? xoxo :)

    OdgovoriIzbriši