četrtek, 26. junij 2014

I love Revolution!

Verjetno veš, kaj to pomeni ;)

Danes sem postala ena izmed mnogih navdušenk nad dokaj novo znamko ličil v Sloveniji - Makeup Revolution!

Na Ličila.si sem si za začetek naročila le 3 njihove izdelke, saj sem želela sama najprej testirati, ali so njihova ličila res tako zelo dobra, kot pišejo vse njihove navdušenke.



Izbrala sem osvetljevalec, ki sem ga imela že tako doooooolgo ogledanega, mat lip gloss in en pigment oziroma senčilo v prahu. Seveda sem danes nestrpno pričakovala poštarja in ko mi je prinesel paketek, sem ga po hitrem postopku šla odpret. Katera pa ne bi hitela?! :D



No, naj povem, da sem naredila tudi prve swatche in moram reči, da sem NAVDUŠENA! Pigmenta sem dala reeees malo na roko in s prstom razmazala. Pigmentiranost je več kot odlična. Mogoče na spodnji sliki ni videti tako, ampak vam garantiram, da je zares super! Vzela sem odtenek Confront, ker so mi zadnje čase res všeč taki odtenki na vekah. Pa tudi cena me je navdušila - samo 1,95€ za tako zadevico! Definitivno bom naročila še kakšno drugo barvo te senčke ;) Dobiš ga tukaj



Mat lip gloss sem izbrala v odtenku Keep Crying for you, ki je popolne roza barve za poletje! Tudi pri temu izdelku je pigmentiranost odlična, saj sem uporabila le 1 nanos za učinek, ki je na sliki. Tudi ta gloss me je prepričal, da kupim še kakšno drugo barvo, ker sem trenutno nora na mat izdelke za ustnice! :D Dobiš ga tukaj



Pa še osvetljevalec - HOLY GRAIL!!! Že vidim, da bo tole moj must-have tega poletja ;) Izbrala sem ga v odtenku Peach Lights, ker se mi zdi, da mi te odtenki najbolj pašejo na polt in moj odtenek kože. Verjetno mi ni treba omenjati pigmentiranosti, kajne? ;) Komaj čakam, da ga začnem uporabljati:) Cena tega izdelka pa je 4,95€, kar je super, za količino ter kakovost, ki jo dobiš ;) Dobiš ga tukaj


Že hitim naročat nove stvari, ker sem poleg paketka dobila tudi mini presenečenje - poslali so mi promo kodo za popust, ki velja samo do 30. junija. No, popust definitivno ne bo ostal neizkoriščen, hehe :D

p.s. strani Ličila.si lahko slediš tudi na facebooku, kjer imajo nore nagradne igre in promo kode; prav tako pa lahko slediš tudi Makeup Revolution Slovenija ;)


lovies, KatjaSpanka


sreda, 25. junij 2014

Nagradna igra - Cenejenegre.si

Drage damice!
Danes razkrivam presenečenje, ki sem vam ga obljubila v soboto :)

V sodelovanju s spletno trgovino Cenejenegre.si vam pripravljam novo nagradno igro, kjer lahko kot nagrado dobite zelooooo lepo ročno uro. Kot vedno, so tudi pri tej nagradni igri le trije preprosti koraki za sodelovanje v nagradni igri :))))

1. Všečkaj facebook stran Spletna trgovina Cenejenegre in Beauty By KatjaSpanka, če še nisi :P

2. JAVNO deli sliko ure, ki jo najdeš na moji facebook strani :)

3. Pod sliko zapiši, da sodeluješ in že si v žrebu za prelepo uro ;)


To je vse, kar moraš storiti, da se poteguješ za tole uro:) Je popolna za poletje, saj ima bel pašček, ki bo poudaril zagorelo polt, hkrati pa ima zelo elegantno časovnico marelične barve, ki jo popestri črna mucka ;)


Zdaj pa hitro sodelovat, izžrebanko bomo izbrali v sredo, 2. julija 2014, ob 16.00!
Vsem sodelujočim želim veliiiiiiiiko sreče <3

lovies, KatjaSpanka

torek, 24. junij 2014

L'oreal & Essence

Hola:)

No, kot sem že omenila na moji fb strani, sem danes kupila nekaj novih beauty izdelkov. Čisto na hitro sem skočila v DM, ker sem rabila nekaj osnovnih zadevic, potem pa me je (kot vsako makeup navdušenko) premagala radovednost in končno sem kupila Essence-ove "nove" senčke. Poleg tega sem kupila tudi masko za lase znamke L'oreal.



Masko za lase ne uporabljam dolgo, a dovolj časa, da lahko rečem, da je zareeeeeeeees SUPER! Sama imam zelo rada, da so lasje gladki kot svila in jih ni potrebno preveč krtačiti. Opazila sem, da mi ta maska tako zelo pomaga, saj sem bila zdaj dober teden brez nje in se mi pri zadnjih dveh pranjih (kjer nisem uporabila maske) pozna rezultat. Lasje so bolj gladki, imajo več sijaja in nasploh sem zelo zadovoljna. Za cca 7€ (malo manj) dobimo 200ml, kar se mi ne zdi predrago, glede na rezultate. Ker sama ne uporabljam balzama za lase, uporabim malo te maske po navadnem šamponu in pustim na laseh približno 2-3 minute. Uporabim jo recimo 2x zaporedoma, nato pa jo naslednje 2x spustim in tako naprej. Na moje dolge lase je ne nanesem veliko, ker se jo da lepo razporediti po celotni dolžini las. Zares jo priporočam!


Druga pridobitev pa so bile tele luškane senčke znamke Essence. Ena paletka ima 6 odtenkov, izbrala pa sem kar obe paletki. Tale s pastelnimi senčkami se imenuje All about Candies, tista z bolj nevtralnimi odtenki pa All about Nude. Všeč sta mi, ker takih odtenkov v svoji zbirki senčk še nimam, no pa tudi same barve so me tako pritegnile, da se jim nisem mogla upreti :D




Cena ene paletke je okrog 3€, pigmentiranost pa je kar dobra glede na znamko. Essence-ove senčke mi nikoli niso bile preveč všeč. Spodaj je še "test" pigmentiranosti, ampak kot veste, na roki izpade precej drugače kot na veki. All about Nude sem že sprobala na veki in moram reči, da so roza odtenki moji novi najljubši! :D 


 (All about Nude)

(All about Candies)

Če katero zanima, kako izpadejo senčke na veki, vam z veseljem pripravim kakšen make-up vodič ali pa ustvarim make-up samo s temi senčkami in pokažem rezultat na facebook strani:) Napišite komentar ali pa mi pišite na facebooku :))))


lovies, KatjaSpanka


nedelja, 22. junij 2014

Crop tops and shorts***

Vse vemo, da so trenutno crop topi in high-waisted kratke hlače must have poletja. Na facebooku sem dobila ogromno sporočil, kje bi lahko to dobile. No, sama sem bila pred dvema dnevoma v ljubljanskem BTC-ju in posledično tudi kupila nekaj stvari. Kratkih hlač imam sicer nekaj doma, zato iskanju le teh nisem posvetila preveč pozornosti. Želela pa sem si kupiti kar nekaj crop topov, ker grem kmalu na morje in želim biti v koraku z modnimi trendi :)

Danes je bilo vreme kot nalašč za kratko fotografiranje v novih stvareh. Crop topi pa so iz trgovin Kikiriki, H&M in Bershke. Imam še enega črnega, ki bi ga sicer zelo rada delila z vami, ker je res nor, ampak ga imam nažalost v Ljubljani, trenutno pa sem na Zaplani :( Obljubim, da ga kmalu pofotkam in objavim! :)



(top iz H&M-a, cca 3€)


(kratke hlače iz H&M-a)


(top iz H&M-a, cca 5€)





(top iz Kikiriki trgovine, cca 15€)

(top in kratke hlače iz Bershke)


p.s. Kratke hlače lahko dobite trgovinah Kikiriki (BTC Hala A, spodnja etaža), H&M, Bershka, tudi v Stradivariusu in Pull&Bear-u, pa kakšnem New Yorkerju bi se jih tudi našlo. Če pa vam noben model iz teh trgovin ne odgovarja, še vedno obstaja spletno nakupovanje! ;)



lovies, KatjaSpanka


sreda, 18. junij 2014

Beauty by KatjaSpanka on facebook

Lepotičke!

Trenutno na moji strani na facebooku poteka nagradna igra, kjer je nagradica oblikovanje obrvi pri Sari, ki oblikuje jih tudi meni! V planu imam še ogromno nagradnih iger, zato me zares zanima, katerih si najbolj želite? Mogoče z makeup nagrado, nakitom ali pa urejanjem in nego telesa?  
Ko dosežemo 1000 všečkov na moji strani na facebooku naredim eno veeeeeliko nagradno igro, nagrado pa izberete ve. Kako? V komentar ali pod zs (tukaj ali pa na fb) zapiši, kakšno nagrado si najbolj želiš in tista, ki bo največkrat omenjena, zmaga:) 

Zdaj pa 'like' & 'share' da čimprej dosežemo 1000 všečkov!!! :))))

(povezavo do moje strani najdeš tukaj)


lovies, KatjaSpanka

nedelja, 15. junij 2014

Nagradna igra


Drage moje punce,

pred malo več kot enim tednom sem bila pri Sari na oblikovanju obrvi. Če ste prebrale mojo objavico o obrveh veste, da je Sara res THE BEST! (če objave še nisi prebrala/videla, jo lahko najdeš tukaj)

In ker je bil odziv na to objavico ogroooooomen, sem se odločila, da si tudi ve, najboljše sledilke, zaslužite nagradico!

Zato sem v sodelovanju s Saro pripravila novo nagradno igro. Nagrada bo seveda oblikovanje obrvi pri Sari, za datum pa se bo nagrajenka osebno naročila/dogovorila pri Sari. 


In kaj moraš storiti za sodelovanje v nagradni igri?


2. na moji strani poišči objavo o tej nagradni igri in jo deli med prijatelje

3. zapiši v komentar (na fb), da sodeluješ

in že sodeluješ v nagradni igri!


***Nagradna igra se zaključi v ponedeljek, 23.6.2014, ob 20.00. 


Vsem želim veliiiiiko sreče! 


lovies, KatjaSpanka

četrtek, 5. junij 2014

Summer must have - TREPALNICE :D

Nov modni trend, ki postaja vse bolj in bolj popularen, sploh za poletje! Verjetno veš o "katerih" trepalnicah govorim ;)

Včeraj sem obiskala Petro, ki ima narejen izpit in pridobljen certifikat Xtreme lashes. To je vodilna znamka podaljševanja trepalnic na trgu :) Že nekaj časa sem se odločala o tem, ali naj si jih grem podaljšat ali ne, pa me je potem Petrino delo prepričalo :) Malo sem spremljala njene fotke na facebooku in moram priznati, da dela zares lepe in naravne trepalnice.




Če katera ne ve, je to postopek, pri katerem ti na eno vašo trepalnico nalepijo eno umetno, vendar le 1mm stran od veke. Tako se lepilo in trepalnica ne dotikata kože, hkrati pa se to, da je nalepljena trepalnica sploh ne vidi. 

Petra me je najprej vprašala kakšne trepalnice si želim oziroma kakšen videz. Ker jih imam prvič, sem se odločila za bolj naravne. Nato pa je pričela z delom. Najprej je naredila čistilno metodo, tako da so bile moje trepalnice popolnoma očiščene raznih maskar in podobnih stvari. Potem pa mi je na predel pod očesom nalepila vlažne obliže, ki vsebujejo hialuronsko kislino. Ti obliži pomagaja ločiti zgornje in spodnje trepalnice, kislina pa poskrbi, da se ne pojavi zabuhlost pod očmi ali podočnjaki. 



Celoten poseg je trajal dobri 2 uri in pol, več ali manj pa zaradi tega, ker se je meni levo oko neprestano solzilo! Že od nekdaj imam problemček z levim očesom, tako da je Petra to težavo na koncu profesionalno rešila in dokončala svoje delo.



Dolžina trepalnic, ki jih imam zdaj gor, se giblje od 8-11mm, to pa zato, ker mi je Petra nalepila trepalnice po naravni obliki. Torej, na notranjem kotičku je začela z 8mm in potem postopoma povečevala dolžino. Na zunanjih kotičkih pa imam 10mm. Debelina vseh trepalnic je x40. Na koncu mi je Petra podarila še mini krtačko za trepalnice, da bom doma lahko lepo skrbela za njih in zraven dodala še navodila za nego trepalnic, da bodo ostale kar se da lepe še dolgo časa :)



Punce, če si želite tudi same takih trepalnic in bi med poletjem (na morju, doma) rade imele mir, vam reeees predlagam, da se naročite in jih potem ponosno nosite. 
Pazite le, da greste do punce, ki dela s profesionalnim materialom, saj se zadnje čase pojavlja precej zgodb, da nekatere dajejo namesto pravega lepila nekaj čisto drugega, to pa lahko povzroči vnetje očesa! :S



!!! PUNCE !!! Če bi katera rada Petrin kontakt, predvsem Ljubljana z okolico, naj mi napiše zs na facebooku ali pa na e-mail tukaj. !!!


lovies, KatjaSpanka







sreda, 4. junij 2014

Eyebrows 101

Verjetno je vsaka že vsaj enkrat slišala, da so obrvi ogledalo obraza, zato sama tega ne bom preveč poudarjala, pa čeprav je zelo pomembno, če želimo imeti zares lep in urejen videz. Za tole objavico me je prosila Ana, zato sem še danes pohitela z njo, saj sem bila ravno danes pri Sari na oblikovanju obrvi. In moram vam povedat, punca zares ZNA! Ogromno punc poznam, ki so hodile v salone na oblikovanje obrvi in plačale tudi po 15/20€ samo za puljenje obrvi. No, ko pa so izvedele za Saro, se v te salone niso več vračale, ker so profesionalno oblikovanje obrvi dobile pri njej za veliiiko nižjo ceno. 

tole so moje :)

No, da ne bom predolga, tukaj je le nekaj slikic, ki jih Sara naredi prej in potem, ko oblikuje obrvi, da se izboljšanje še toliko bolj vidi.



Če katero zanima in potrebuje Sarin kontakt, naj mi napiše v zs na facebooku ali pa na e-mail TUKAJ.


Če pa si katera želi sama doma oblikovati obrvi kar se da najbolje, pa ji še vedno ni povsem jasno kakšna so "pravila igre", pa sem pripravila mini-vodič.

Kaj potrebuješ? Dobro pinceto, čopič za urejanje obrvi in trepalnic (lahko tudi čopič stare maskare, vendar pazi, da bo res dobro očiščen), škarjice, svoje obrvi in veliiiko potrpljenja :D

Kako?
1. Najprej si poglej tole sliko in populi obrvi tako, kot kaže. S tem boš dosegla najboljši učinek, saj je to najbolj naravna oblika, ki je pri vsakemu drugačna, prav zaradi položaja oči in nosa. 


Torej, točko A poravnaj s svojo nosnico, točka B bo najvišji del obrvi - lok in točko C poravnaj v liniji z nosnico ter zunanjim kotičkom očesa.

In naprej?

2. Najprej s čopičem vse dlakice usmeri v smeri njihove rasti. Nato vzemi škarjice in jih ustrezno pristrizi tako, da nobena ne bo "gledala" čez naravno obliko obrvi. Pazi, da jih ne pristrižeš preveč:)

3. Potem pa vzemi barvico za obrvi ali pa mat rjavo senčko primernega odtenka ter čopič in doriši obrvi tam, kjer so bolj redke. Predlagam ti, da to tehniko dorisovanja malo povadiš, saj lahko hitro izpade zelo umetno in "too much". Prav tako je najbolje, če pustiš obrvi na notranji strani malo bolj svetle oziroma manj dorisanje, proti koncu pa vedno bolj definirane, tako boš ustvari videz zelooo lepih, negovanih obrvi.

4. Na koncu s čopičem ali pa s prstom pod obrv nanesi malo korektorja, po eni strani zato, da zakriješ rdečico zaradi puljenja, po drugi strani pa zato, ker bodo s korektorjem obrvi prišle še bolj do izraza. Korektor lahko dodaš tudi na zgornjo linijo, da popraviš vse "napakice"

5. Na koncu si sama rada še enkrat s čopičem za obrvi in trepalnice potegnem čez obrvi, zato da se dorisana barva bolj zlije z dlakicami.





lovies, KatjaSpanka

torek, 3. junij 2014

Soraya in facial brush

Drage moje, vse vemo, da je za lepo, sijočo in čvrsto kožo potrebno lepo in predvsem dobro skrbeti. Ker sama sicer nikoli nisem imela posebnih težav z mozoljčki in aknami, se nisem preveč ukvarjala z nego obraza. Do pred pol leta, ko sem zaradi menjave nekih zdravil dobila kar precejšne težave s kožo. Obraz nikakor nisem mogla spraviti nazaj v prvotno, lepo stanje, ko sem poleti še lahko bila brez pudr in sem vseeno imela lepo kožo. Od takrat se trudim najti izdelke, ki bi mi pomagali priti do take kože na obrazu.

Pred nekaj tedni sem na blogih in facebook straneh zasledila ogromno o podjetju Soraya. Ko sem prebrala nekaj iskrenih ocen njihovih izdelkov, sem se odločila, da tudi sama preizkusim njihove stvari. Mogoče bi pa to pomagalo, če že Neutrogena, Nivea, Garnier, Vichy, Afrodita in podobni niso pomagali. Preden sem brezglavo hitela naročat njihove izdelke, sem se preko maila pozanimala, kaj bi mojemu tipu kože najbolj ustrezalo. Zelo prijazna Hana mi je skoraj takoj odgovorila na moja vprašanja in mi predlagala So pretty piling z marelico, orehom in salicilno kislino, tonik brez alkohola za vse tipe kože in BB kremo. Poleg predlaganih izdelkov mi je še svetovala, kako in kdaj naj katerega uporabim. 

Hana: "Prvi izdelek, ki bo verjetno pri vaši negi postal nepogrešljiv, bo piling z marelico, orehom in salicilno kislino, saj vam bo pomagal kar pri treh izzivih: salicilna kislina pomirja vnetja (mozolje), odstranjuje odmrle celice in odkriva svežo in zdravo tako suho kot mastno kožo, trdi delci bodo z nežno masažo pomagali odmašiti tudi pore, tako da bo v vseh pogledih bolje :) Vendar pa vas opozarjam, da morate piling uporabljati nežno, saj drugače povzročate več škode kot koristi. "

No, na koncu sem se odločila za piling in tonik, ker imam nekaj BB krem že doma in bom najprej porabila tiste. Piling sem do zdaj uporabila le 2x, ampak moram reči da se že po drugem nanosu vidi in občuti izboljšanje kože. Na pogled je veliko bolj čista, prav tako pa se mi ne delajo več majhni rdeči mozoljčki. Tonik - SUPER stvar! Še nisem preizkusila boljšega tonika, ker Sorayin pusti tako mehko in nežno kožo, da kar verjet ne moreš. Komaj čakam, da pridem do najboljših rezultatov še pred poletjem! :)


Poleg teh izdelkov pa uporabljam tudi facial brush oziroma po naše "ščetko za  obraz". Le-ta z odstranjevalcem ličil v gelu ter vodo globinsko očisti kožo in jo pripravi na piling oziroma tonik. Zareeees odstrani vsa ličila! Neboste verjele, ampak ko sem jo prvič preizkusila sem se zgrozila, kaj sem puščala vsa ta leta na obrazu misleč, da sem vse spravila dol le z vatko in odstranjevalcem ličil. Ščetko pred uporabo zmočim pod mlačno vodo, s tem pa poskrbim, da so njene ščetine ravno prav "grobe" (v resnici so prav mehke!). Dobila sem jo v Mullerju za približno 2,50€. Če lahko, jo kupite, ker je zares odlična! :)

Če potegnem črto, imam Sorayine izdelke in tole ščetko šele kakšen teden, pa se izboljšanje kože že malo pozna. Definitivno del moje nove nege obraza, kmalu pa bom verjetno naročila še kakšne Sorayine izdelke, na primer BB kremo, ki je odlična za poletje - lahka ter prekrivna za izenačenje tena kože! :)

P.s. podjetju Soraya lahko slediš TUKAJ, če pa želiš naročiti njihove izdelke, lahko to storiš tukaj.

lovies, KatjaSpanka